Kadeřávkový salát s topinambury

Ingredience

Na 2 až 3 porce.

  • svazek listů kadeřávku
  • 400 g topinambur
  • 4 ks rajčat 
  • 200 g uvařené špaldy/bulguru
  • 100 g kešu oříšků
  • lžíce pistáciového másla
  • lžička šťávy z citrónu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

Špaldu namočte den dopředu do vody. Druhý den vodu vyměňte a vařte asi hodinu.
Topinambury omyjte a nakrájejte je na tenké plátky.
Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete.
Pečte při 180 stupních 25–30 minut.

Kadeřávek a rajčata operte ve vodě a nakrájejte je na menší kousky. Kadeřávek můžete natrhat ručně.
Než se upečou topinambury, tak si připravte zálivku.

V mističce smíchejte lžíci pistáciového másla, lžičku citrónu, sůl, pepř a olivový olej. Metličkou promíchejte, aby se máslo s olejem propojilo.
Kešu oříšky opražte na sucho na pánvi.

Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě topinambur a pořádně rukama salát "promasírujte".
Nakonec servírujte do hlubokých misek, nahoru dejte opečené topinambury a oříšky.