Kadeřávkový salát s topinambury
Ingredience
Na 2 až 3 porce.
- svazek listů kadeřávku
- 400 g topinambur
- 4 ks rajčat
- 200 g uvařené špaldy/bulguru
- 100 g kešu oříšků
- lžíce pistáciového másla
- lžička šťávy z citrónu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
Špaldu namočte den dopředu do vody. Druhý den vodu vyměňte a vařte asi hodinu.
Topinambury omyjte a nakrájejte je na tenké plátky.
Naskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete.
Pečte při 180 stupních 25–30 minut.
Kadeřávek a rajčata operte ve vodě a nakrájejte je na menší kousky. Kadeřávek můžete natrhat ručně.
Než se upečou topinambury, tak si připravte zálivku.
V mističce smíchejte lžíci pistáciového másla, lžičku citrónu, sůl, pepř a olivový olej. Metličkou promíchejte, aby se máslo s olejem propojilo.
Kešu oříšky opražte na sucho na pánvi.
Ve větší míse smíchejte všechny ingredience kromě topinambur a pořádně rukama salát "promasírujte".
Nakonec servírujte do hlubokých misek, nahoru dejte opečené topinambury a oříšky.