Kapustové karbanátky s topinamburovou moukou
Karbanátky s topinamburovou moukou chutnají skvěle, ale také podporují zdraví mikrobiom a trávicí systém. Přidání topinamburové mouky do karbanátků je skvělý způsob, jak zvýšit příjem prebiotik a prospět svému zdraví. Prebiotické vlákno nazývané inulin, slouží jako potrava pro prospěšné bakterie v našem trávicím traktu.
Ingredience
- kapusta
- 500g mletého hovězího masa
- 2 vejce
- topinamburová mouka
- sůl, pepř, osmažená cibulka
Postup
Nakrájejte kapustu na menší kousky a povařte ji 3 minuty v osolené vařící vodě.
Mezitím osmahněte cibulku na pánvi a přidejte mleté maso. Osolte a opepřete podle chuti.
Přidejte do směsi mletého masa 2 vejce, topinamburovou mouku a povařenou kapustu. Promíchejte vše dohromady, dokud nedostanete konzistenci vhodnou na tvarování karbanátků. Vytvořte karbanátky a položte je na plech s pečícím papírem.
Pečte v troubě předehřáté na 200°C po dobu 20-30 minut, dokud karbanátky nejsou zlatavé a dobře propečené.
Podávejte s oblíbenou přílohou a užijte si zdravou a chutnou večeři!