Kapustové karbanátky s topinamburovou moukou

Karbanátky s topinamburovou moukou  chutnají skvěle, ale také podporují zdraví mikrobiom a trávicí systém. Přidání topinamburové mouky do karbanátků je skvělý způsob, jak zvýšit příjem prebiotik a prospět svému zdraví. Prebiotické vlákno nazývané inulin, slouží jako potrava pro prospěšné bakterie v našem trávicím traktu.

Ingredience

  • kapusta
  • 500g mletého hovězího masa
  • 2 vejce
  • topinamburová mouka
  • sůl, pepř, osmažená cibulka

Postup


Nakrájejte kapustu na menší kousky a povařte ji 3 minuty v osolené vařící vodě.
Mezitím osmahněte cibulku na pánvi a přidejte mleté maso. Osolte a opepřete podle chuti.
Přidejte do směsi mletého masa 2 vejce, topinamburovou mouku a povařenou kapustu. Promíchejte vše dohromady, dokud nedostanete konzistenci vhodnou na tvarování karbanátků. Vytvořte karbanátky a položte je na plech s pečícím papírem.

Pečte v troubě předehřáté na 200°C po dobu 20-30 minut, dokud karbanátky nejsou zlatavé a dobře propečené.
Podávejte s oblíbenou přílohou a užijte si zdravou a chutnou večeři!

 548BAC01-E48E-47D6-8982-5C2590B0AED9

 

 

5B107920-079F-4F5C-BC90-39C854C25052