Topinamburové CAKEPOPS - Dortová lízátka
Ingredience
Korpus
- 250g topinamburové mouky
- 6 vajec
- kypřící prášek
- cukr moučka 150g-200g nebo jiné sladidlo
- voda (dle potřeby)
- máslo
- oříškové máslo (nebo jiné)
- vlašské ořechy
- čokoláda
Postup
Nejprve upečeme korpus z topinamburové mouky. Vyšlehejte 6 celých vajec s cukrem nebo jiným sladidlem. Postupně přidejte 300 g topinamburové mouky a kypřící prášek. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Přidejte 20 lžic vody a znovu promíchejte, dokud bude směs dobře spojená. Těsto dejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180°C po dobu 45 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout. Korpus rozdrobíme do mísy přidáme kousek másla, oříškové nebo jiné máslo, rozemleté vlašské ořechy. Smícháme do hmoty, která se nám bude dobře tvarovat. Vytvarujeme koule a namáčíme v čokoládě.
Tvarovat koule a namáčet je v čokoládě, může být skvělá zábava pro děti, jako u nás. :)
Díky topinamburovému prášku se zvyšují nutriční hodnoty pokrmu. Topinambur je zdrojem prebiotik, které hrají důležitou roli ve správném fungování trávicí soustavy a také pro podporu imunitního systému. Hlavní zásobní látkou je INULIN, dále obsahuje esenciální aminokyseliny, vitamíny (A,B,C,D,B7), minerální látky (železo, mangan, draslík, fosfor, vápník, sodík, křemík a zinek).
Pečením z topinamburové mouky je skvělý způsob, jak zvýšit příjem prebiotik, podpořit mikrobiom a prospět svému zdraví!
Dobrou chuť !